Aanbeveling Liesbeth Mevissen

Prachtig initiatief: mijn oud-collega’s Brigitte Dost en Anniek Kuijper zijn in Deventer een eigen praktijk voor jeugdproblematiek begonnen!

In de jaren dat ik bij Accare met hen samenwerkte op de poli voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Deventer heb ik beiden leren kennen als deskundige, ervaren collega’s met uitstekende resultaten, efficiënt werkend volgens aanbevolen richtlijnen, betrouwbaar, en vriendelijk en open in contact. Brigitte en Anniek hebben ieder hun eigen specialisaties waarmee ze elkaar bijzonder goed aanvullen. Dat maakt hen zowel op het gebied van psychodiagnostiek als behandeling breed inzetbaar. Ouders kunnen hun kind met een gerust hart bij hen aanmelden.

Ook kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking(LVB) en/of  (een vermoeden van) autisme zijn bij hen in goede handen. In het kader van mijn promotieonderzoek werkten Brigitte en Anniek mee aan de validering van de DITS-LVB (diagnostisch interview trauma en stressoren licht verstandelijke beperking), waarmee posttraumatische stress stoornis (PTSS)  bij mensen met een LVB kan worden vastgesteld. Brigitte voerde bovendien EMDR behandelingen uit in het kader van een onderzoek naar het effect van EMDR therapie voor PTSS bij deze doelgroep.

 

Dr. Liesbeth Mevissen,  Klinisch psycholoog, orthopedagoog-generalist, EMDR-supervisor en psychotraumatherapeut NTvP